Mėnesio archyvas: 2018 m. kovo mėn.

Naminiai žiurkėnai: sveikata, priežiūra ir veterinarija

VeterinarijaJei nusprendėte auginti žiurkėną, esame tikri, kad labai gretai pamilsite mielą kailinuką, kuris pradžiugins tiek mažuosius šeimos narius, tiek suaugusius. Tiesa, nors naminiai žiurkėnai nereikalauja ypatingo dėmesio ir daug priežiūros, graužikų veterinarija primena, kad norint džiaugtis sveiku, stipriu ir ilgaamžiu šeimos draugu, būtina laikytis tam tikrų taisyklių.

Visų pirma, prieš pirkdami žiurkėną, įsitikinkite, kad gyvūnėlis yra sveikas. Apžiūrėkite augintinio ausis, dantis ir akis. Jei gyvūno ausys purvinos, akys apsiblaususios, dantys atrodo netvarkingi, o ant pilvo matote pilkų dėmių, greičiausiai žiurkėnas turi sveikatos problemų. Svarbu įvertinti ir gyvūno laikymo sąlygas – narvelis turėtų būti švarus, erdvus ir tvarkingas.

Laikymo sąlygos

Kitas jūsų darbas – užtikrinti naujam draugui tinkamas gyvenimo sąlygas. Rinkitės specialiai žiurkėnui pritaikytą narvelį. Įsitikinkite, kad tarpai tarp sienelių yra tinkamo dydžio ir gyvūnas nepabėgs. Narvelis turėtų būti pakankamai erdvus ir pritaikytas mažylio poreikiams, t. y. tai aktyvus gyvūnas, todėl jam reikės ir bėgimo rato, ir įvairių kopetėlių, laipiojimo tunelių ar kitų laisvalaikio pramogų. Narvelio dugnas turėtų būti padengtas 5–10 cm storio kraiko sluoksniu. Nenaudokite pušies ar kedro pakratų, kurie nėra tinkami žiurkėnui.

Mityba

Skaityti straipsnį “Naminiai žiurkėnai: sveikata, priežiūra ir veterinarija” »