Mėnesio archyvas: 2016 m. lapkričio mėn.

Kas stebina, atvykus į Angliją?

Niekam ne paslaptis, jog daugiausia mūsų tautiečių yra emigravę į Angliją ir jos miestą Londoną. Ši vandens apsupta šalis yra kiek neįprasta ne tik dėl savo valdymo sistemos, didžiulio žmonių antplūdžio, bet ir dėl eismo, kuris vyksta priešinga, nei mes esame įpratę Lietuvoje, kelio puse. Taigi, šiame strapsnyje bus pateikti transporto ypatumai, kurie jus pasitinka, atvykus į Angliją.

Į AnglijąNors kelionė lėktuvu iki Didžiosios Britanijos tetrunka vos pora valandų, atstumai, kuriuos jums teks įveikti Londone, yra išties nemaži. Kadangi miestas yra didelis, čia galite pasirinkti kelionę jūsų nuosavu, nuomojamu automobiliu, taksi, autobusu ir metro. Metro čia – pats populiariausias viešasis transportas, skaičiuojantis jau ne vieną dešimtį veikimo metų. Norint keliauti metro, į išmaniuosius įrenginius galite atsisiųsti viso miesto žemėlapius ir tvarkaraščius, kur koks metro važiuoja, o už keliones susimokėti nusipirkus Oyster arba Travel kortelę. Kiekvienas metro turi savo važiavimo valandas, todėl planuodami kelionę įsitikinkite, ar bus kaip grįžti namo, nes naktimis jie nekursuoja.

Skaityti straipsnį “Kas stebina, atvykus į Angliją?” »

Kaip pasirinkti automobilių nuomos bendrovę?

NeoRentŠiandien įvairių įmonių, kurios siūlo išsinuomoti automobilius, rasime iš tiesų daug, tad kiekvienu atveju bus galima nuspręsti, kokią bendrovę vertėtų pasirinkti. Jei jus domina automobiliu nuoma Vilniuje, tikėtina, kad nuomos įmonių rasite iš tiesų daug, tad įvertinę, ką gali pasiūlyti skirtingi paslaugos tiekėjai, tikrai galėsite priimti tinkamiausią sprendimą.

Dažnai yra tikimasi, kad išsinuomoti automobilį nebus labai brangu, tad verta pasidomėti, kokias nuomos kainas yra nustačiusios skirtingos įmonės. Paprastai kaina priklauso nuo to, koks konkretus automobilis yra pasirenkamas, kokiam laikotarpiui nusprendžiama nuomotis automobilį, ir, žinoma, kokia bendrovė yra pasirenkama. Informacijos apie nuomos kainas visada galima rasti internetinėse paslaugų tiekėjų svetainėse, tad tai leis jums palyginti, kokias kainas yra nustatę skirtingi pardavėjai. Didelė tikimybė, kad tai padės jums nuspręsti, ar tam tikras pasirinkimas iš tiesų gali puikiai pasiteisinti, ar vis dėlto reikėtų ieškoti kitų bendrovių.

Nors dauguma automobilius nuomojančių įmonių yra nustačiusios gana panašias nuomos sąlygas, tačiau jos taip pat gali kiek skirtis. Pavyzdžiui, ne visos bendrovės prašo sumokėti nustatyto dydžio užstatą, tačiau taip pat ne visos nuomos įmonės gali pasiūlyti transporto priemonę pristatyti į jums patogiausią vietą. Paprastai informacija apie nustatytas nuomos sąlygas yra pateikiama internetinėse pardavėjų svetainėse, tad jose visada rekomenduojama apsilankyti, ir tai padės sužinoti, ko galima tikėtis. Taip pat čia galima rasti paslaugų tiekėjų kontaktus, kuriais susisiekę galėsite užduoti įvairius jums rūpimus klausimus.

Skaityti straipsnį “Kaip pasirinkti automobilių nuomos bendrovę?” »

Valgykite žiūrėdami į lėkštę

Kai žiūrime, kokie gražūs indai internetu pardavinėjami, jau įsivaizduojame save, kaip karalius, valgančius iš gražiausių lėkščių, nuostabius patiekalus. Tačiau ar visada taip ir būna. Kad ir kokie nuostabūs indai internetu nusiperkami, kad ir ką su jais galima būtų valgyti, kartais mes valgymą paverčiame tokiu automatiniu, kad net nepastebime, ką suvalgėme. Dėl to ir sakoma – žiūrėk į lėkštę, kai valgai.

Nesiblaškantys suvalgo mažiau

Indai internetu pigiauIr nors visokios apklausos bei tyrimai dažnai klysta, mes visi kažkodėl jaučiame, kad tada, kai žiūrime į savo maistą, kai apskritai daugiau dėmesio suteikiame valgymui, kai indai internetu būna gražesni, kai stalą pasi serviruojame – tada ir pasisotiname kažkodėl greičiau. Taigi, iš tiesų, tie, kurie nesiblaško, suvalgo kur kas mažiau, pasisotina greičiau. Kaip tai veikia?

Kaip valgo mūsų smegenys

Mokslininkai šį fenomeną aiškina taip. Seniai žinoma, kad valgymas susijęs ne tik su realiu alkiu, bet ir su nerviniais dalykais. Viena yra, kai mes stingame maistinių medžiagų, silpstame, naudojame riebalų sankaupas, kita – kai valgis tampa ne toks reikalingas dėl to, kad užsimirštame, papuolame į stresą ir pan. Apie tai, kad esame alkani, mums praneša nervai, jie mums siunčia signalus, sukurdami įspūdį, kad turime pavalgyti. Taigi, viską galiausiai kontroliuoja smegenys, o ne skrandis. Dėl to yra tokių vaistų, kurių pavartojus nesinori valgyti, nors nevalgei gal tris dienas – nes yra užblokuojami tam tikri smegenų impulsai ir negauname signalo apie alkį. Tačiau tie vaistai dažnai yra nelegalūs, nepatvirtinti FDA arba netgi įeina į narkotikų sudėtį.

Skaityti straipsnį “Valgykite žiūrėdami į lėkštę” »

Patarimai saugant telefoną

Jeigu esate tas žmogus, kuris 2007 metais nusipirkote pirmąjį iPhone, labai tikėtina, kad dabar prisimenate, kur kada ir kaip jis nustojo jums veikti. Paprastai telefonai 10 metų nėra išsaugomi, nors galėtų būti. Techninės jų naudojimo galimybės leistų juos naudoti ir ilgiau, tačiau mes, patys naudotojai, nuolat pastatome telefonus į pavojų, o paskui gailimės, kad senas mielas iPhone turės ir vėl būti pakeistas nauju, brangiu. Kalbamės su telefonų meistru Simu ir prašome jo pasakyti, kaip nesaugoti telefonus, kad jie ilgiau tarnautų.

IPhone geriausiSu kokiomis bėdomis dažniausiai žmonės ateina taisyti telefonų?

Nuo tada, kai atsirado liečiamasis ekranas, dažniausiai žmonės ateina su tokiais gražiais spalvotais drugeliais ant telefono – ekranas būna skilęs. Tai nereiškia, kad daugiau negu bet kada žmonės mėto telefonus. Tai labiau rodo, koks yra svarbus telefonui dabartiniam išmaniajam tas ekranas. Jeigu pamenate senuosius telefonus, tas ekranas nebūdavo didelis. O ir iš medžiagos kitokios pagamintos, kažkokio kone grūdinto stiklo, kad tikrai sunkiau duždavo. Ir numesti dar taip reikėdavo ant kokio aštraus daikto, kad įskiltų. Bet jeigu įskilus matydavosi bent pusė ekrano, tai niekas nesivargindavo gi dėl to iškart pulti taisyti. Juk būdavo mygtukai, ir mokėdamas kombinacijas, nors ir ne viską matydamas, bet tu vis tiek galėdavai, sugebėdavai padaryti taip, kad tavo telefonas veiktų, kad galėtum su juo kaip nori naudotis. O štai dabar, kai sudūžta telefono ekranas – jau esi bejėgis, nes per patį ekraną vyksta ir jo valdymas. Dar žmonės kartais ateina su blogai sustumtomis kortelėmis, kurių patys jau negali iškrapštyti.

Skaityti straipsnį “Patarimai saugant telefoną” »

Automobilis vestuvėms žiemą

Jeigu tuoktis ketinatės žiemą, apie automobilių nuomą turėtumėte pasidomėti iš anksčiau. Vasarą galima padaryti ir įdomų pasivažinėjimą su karieta ar pasivaikščioti pėsčiomis, jeigu nuo vieno taško iki kito, lydi gražus fotografijoms tinantis nedidelis atstumas. Tačiau žiemą, kai spaudžia šaltukas, kai vėjas taršo pasijonius – būtina automobiliu nuoma Vilniuje.

Išnaudokite sniego ir spalvos kontrastą

Nuomos paslaugosJeigu nusprendėte nuomotis automobilius vestuvėms, padarykite, kad ta nuoma gražiai derėtų prie bendro vaizdo, kurį jums padovanos žiema. Gal nesituoksite per Kalėdas, tačiau jeigu žiemą, tai sniego bus. Nereikia painioti ir galvoti, kad pagrindinis žiemos atributas yra eglutė ir girliandos. Nepamirškime, kad svarbiausia žiemą yra sniegas ir šaltis. Sniegas baltas, ir tai iš esmės pakeičia visą kraštovaizdį. Todėl, jeigu norite išskirtinai atrodančių vestuvių, jums reikia, kad tas baltas sniegas sudarytų įdomų sąskambį su automobiliu nuomai. Galite išsirinkti ryškia raudonus, ryškiai mėlynus ar violetinius automobilius. Jeigu vasarą tokie atrodytų tiesiog neišskirtinai, tai žiemą pralošite imdami baltas arba juodas mašinas. Jos ir taip bus tų pačių atspalvių, kaip visa aplinką. Žiemos peizažą išnaudokite kaip nespalvotą drobę, kurioje taip gera tapyti įvairiomis spalvomis.

Patogumas – svarbu

Skaityti straipsnį “Automobilis vestuvėms žiemą” »

Gyvūnų vežimas į Angliją

Veža į AnglijąĮvairiose internetinėse svetainėse galite rasti daugybės informacijos ir sužinoti, kaip saugiai nukeliauti į Angliją, vežti siuntas, bagažą ir kitus reikalingus pervežimui daiktus. Daugeliai emigrantų dažnai kyla klausimas, ar yra įmonių bei privačių asmenų, kurie veža į Angliją mylimus augintinius kaip šunys, katės, įvairūs graužikai ir pan. Gyvūnų pervežimas nėra labai sudėtingas procesas, tačiau jam reikia atitinkamai pasiruošti. Ir ne paskutinę akimirką, o likus maždaug pusmečiui iki išvykimo. Taigi, kokia tvarka galioja norint įsivežti augintinį į Jungtinę karalystę?

Kadangi Europoje egzistuoja pasiutligės užkratas, o Anglijoje ne, šioje šalyje galioja tam tikra tvarka, norint pervežti naminius gyvūnėlius. Visų pirma, bet koks augintinis turi būti identifikuotas mikroschema, nepriklausomai, ar jis yra kilmingas, ar nekilmingas. Kai gyvūnas turi mikroschemą, jis gauna tarptautinį pasą, o jo duomenys yra įregistruojami. Mikroschemos yra identifikuojamos daugelyje veterinarinių įstaigų, o procedūros kaina siekia 30 – 40 eurų. Antra, gyvūnas turi būti paskiepytas nuo jau minėtos pasiutligės. Vakcinos rūšis, data yra įrašomi į gyvūno pasą. Mūsų šalyje tokių vakcinų galiojimo laikas trunka metus. Trečia, gyvūnui turi būti padarytas kraujo tyrimas, kurio rezultatai parodo, ar vakcina nuo pasiutligės buvo sėkminga ir pasiekė tam tikrą apsaugos lygį. Toks tyrimas kainuoja brangiau negu vakcina, tačiau turint jo teigiamus rezultatus, galite kreiptis į įmones, kurios veža iš Anglijos augintinius. Praėjus šešiems mėnesiams po kraujo tyrimo rezultatų, jūsų augintinis gali būti atsivežtas į Jungtinę karalystę. Žinant konkrečią datą, kada augintinis bus vežamas į Angliją, vėl turite pasirodyti veterinarijos gydytojui, kuris paskiepytų augintinį nuo kirminų ir erkių. Visi skiepai pažymimi gyvūno pase. Beje, augintiniai gali būti ne tik vežami mikroautobusais ar automobiliais, bet ir skraidinami lėktuvu.

Skaityti straipsnį “Gyvūnų vežimas į Angliją” »