Mėnesio archyvas: 2016 m. rugsėjo mėn.

Nauji ratlankiai internetu: svarbiausi matavimai ir taisyklės

Nauji ratlankiai automobiliui išrenkami ne taip jau ir lengvai. Yra daugybė specifinių dalykų, kuriuos reikia apsvarstyti, prieš svarbų pirkinį, kuris gali užtikrinti ne tik mažesnes kuro sąnaudas, tačiau ir geresnį sukibimą su sniegu.

Padangos ir ratlankio skersmui

Nauji ratlankiaiNauji ratlankiai turėtų būti gamyklinių parametrų ir sutapti su padangos skersmeniu. Skersmuo matuojamas coliais. Dažniausiai jie žymimi ir paiešką reiktų pradėti nuo: nauji ratlankiai r16, nauji ratlankiai r18 ar vienų populiariausių – nauji ratlankiai r17. Ratlankių skersmuo ir parametrai priklauso nuo automobilio markės bei kitų faktorių.

Tvirtinimas

Antras, tačiau nemažiau svarbus tvirtinimo taškų parametras, bei tarpai tarp tvirtinimo taškų. Reiktų žinoti kiek veržlių ir varžtų turės būti panaudoti kol nauji ratlankiai papuoš automobilį. Apie atstumą tarp varžtų galite paklausti meistro, tiesiog pasakius automobilio markę ir pagaminimo metus, bei variklio tūrį.

Skaityti straipsnį “Nauji ratlankiai internetu: svarbiausi matavimai ir taisyklės” »

Ar verta patiems gabenti krovinius?

Kroviniai ir kelionėsTais atvejais, kada tenka pergabenti tam tikrus krovinius, neretai keliamas klausimas, ar verta tai daryti patiems, ar vis dėlto šią užduotį patikėti šių paslaugų tiekėjams. Kuri šių pasirinkimo galimybių gali būti palankesnė, tai priklausys nuo to, kokie yra jūsų poreikiai, ir ar turite pakankamai laiko ir galimybių pergabenti krovinius. Daliniu kroviniu gabenimas i Norvegiją šiandien yra vis labiau populiarėjanti paslauga, kuri gali puikiai pasiteisinti gana dažnose situacijose. Tokia pasirinkimo galimybė gali būti iš tiesų labai palanki, kada nėra galimybių patiems gabenti krovinius, ir kai tam nepavyksta atrasti pakankamai laiko. Tuo atveju, kada kroviniai yra gabenami savarankiškai, tenka paskirti gana nemažai brangaus laiko – juk nuvykti į svečias šalis ne visada pavyksta taip greitai, kaip norėtųsi, o tuo atveju, jei gabenami stambūs kroviniai, tam visada yra reikalingas specialus transportas.

Norint, kad viskas vyktų greičiau ir paprasčiau, verta pasidomėti, kokios bendrovės gali pasiūlyti krovinių gabenimą pačiomis palankiausiomis sąlygomis. Tenka pripažinti, kad šiandien pasirinkimo galimybės yra tikrai nemažos, tad kiekvienoje situacijoje bus galima atrasti tokius sprendimus, kurie iš tiesų puikiai pateisintų jūsų lūkesčius. Nors tam tikrais atvejais yra manoma, kad krovinių gabenimo paslaugos gali kainuoti pernelyg brangiai, tačiau įsitikinsite patys, kad tai nėra tiesa, ir kiekvienu atveju bus galima atrasti tokias įmones, kurios galėtų pasiūlyti krovinių gabenimą tikrai labai palankiomis sąlygomis.

Skaityti straipsnį “Ar verta patiems gabenti krovinius?” »

Kaip greičiau patekti pas gydytoją?

Gana dažnais atvejais tenka pagalvoti apie tai, kaip būtų galima greičiau apsilankyti pas tam tikrą specialistą. Net ir, atrodytų, nedidelės sveikatos problemos, tokios kaip pienlige, turi būti pastebimos ir gydomos laiku, nes tik tokiu atveju yra galima tikėtis greičiau pasveikti. Vis dėlto, neretai yra skundžiamasi, kad patekti pas gydytoją nėra taip paprasta, ir kartais tenka palaukti gana ilgą laiką, kol jus gali priimti tam tikras specialistas. Taigi, ką daryti, kad patekti pas tam tikrą gydytoją būtų galima greičiau?

Ligos ir jų gydymasJei turite siuntimą pas tam tikrą gydytoją, jums tikrai nebūtina apsiriboti vien tik savo poliklinika. Tikrai visais atvejais yra galima apsilankyti ir kitose klinikose, kuriose dirba tam tikri specialistai. Didelė tikimybė, kad galėsite atrasti tokių medicinos įstaigų, kuriose gydytojai specialistai jus galės priimti pakankamai greitai. Šiandien įvairių klinikų paieška tikrai neturėtų būti labai sudėtinga, nes kiekvienu atveju yra galima pasinaudoti internetine paieška: tikrai nemažai klinikų turi savo internetines svetaines, kuriose yra skelbiama visa svarbiausia informacija, tad netrukus bus galima nuspręsti, kokia pasirinkimo galimybė gali būti pačia palankiausia.

Taip pat galima apsilankyti valstybinėse gydymo įstaigose pasirinkus mokamą konsultaciją ar mokamus tyrimus – tokiu atveju jums nereikės laukti labai ilgą laiką, kol galėsite apsilankyti pas tam tikrą gydytoją, tad viskas vyks kur kas greičiau. Įsitikinsite patys, kad patekti pas tam tikrą gydytoją visada galima kur kas greičiau, ir jums tam nereikės ypatingai daug laiko ir pastangų.

Skaityti straipsnį “Kaip greičiau patekti pas gydytoją?” »

Automobilio remonto darbai namuose

RemontasNebūtina perskaityti kelių eismo taisyklių mokomąją knygą tam, kad suprastum, jog stabdžiai – tai viena svarbiausių automobilių detalių, kuri įtakoja tiek jūsų, tiek ir aplinkinių saugumą kelyje, todėl jie visuomet turi veikti nepriekaištingai. Nepakanka kas du metus prieš techninę apžiūrą patikrinti stabdžių funkcionalumą, nes tokia dažna bėda, kaip būtinas stabdžių žarnelių keitimas gali būti reikalingas kur kas dažniau nei galvojote – tai vienas populiariausių automobilio stabdžių gedimų. Be abejo, tai nėra ypatingai pigus remonto malonumas, tačiau investuoti dėl saugumo yra privaloma. Tačiau ieškantiems pigesnių variantų turime keletą pasiūlymų.

Pigiai ir įdomiai

Dažniausiai patariame nepasitikėti šešėline veikla užsiimančiais garažais ar draugais, kurie sakosi mokantys tvarkyti automobilius. Beveik visuomet rekomenduojame investuoti ir rinktis profesionalius autoservisus, kur galbūt sumokėsite daugiau pinigų, tačiau galėsite būti tikri, kad automobilio stabdžiai bus sutvarkyti kokybiškai. Tačiau šiandien galime teigti, jog stabdžių žarnelių keitimas nėra itin sunkus darbas, todėl ieškant pigesnio varianto galite pasirinkti ir draugo pagalbą ar pigesnį „garažą“, kuriame ne profesionalai, o mėgėjai. Šis darbas niekuo nesusijęs su elektronika ar sudėtingais automobilio procesais – tai tik detalės pakeitimas.

Skaityti straipsnį “Automobilio remonto darbai namuose” »