Mėnesio archyvas: 2015 m. spalio mėn.

Baterijų pakrovėjai – spartesni, mobilesni bei galintys suteikti didesnę naudą!

BaterijosĮvairiausi techniniai sprendimai šiais laikais gali nustebinti net ir tuos, kurie esą daugiausiai matę – būtent vien ta koncepcija, kaip viskas greitai keičiasi, kaip gi daiktai, bei tuo pačiu įvairiausios technologijos, tobulėja tikrai maloniai stebina daugelį. Iš esmės žiūrint, taip ir turėtų būti, kadangi kartais netgi atrodo taip, kad nespėji įsigyti pačios naujausios technologijos, o tai sekančią dieną jau rinkoje būtų galima rasti ir geresnių techninių sprendimų, kurie galimai būtų dar naudingesni, dar spartesni ir sukurtų įstabesnę pridėtinę vertę.

Šiandieną, kaip ir tikriausiai taip pat nieko nenustebintume, norėtume pašnekėti apie puikiausias technologijas – baterijų pakrovėjai. Tiesą sakant, pagrindinis šiandienos mūsų darbo tikslas yra parodyti, kaip gi įstabiai šios technologijos kito, kokie sprendimai dabar yra pateikiami mūsų šalies rinkoje ir kuo gi jie galėtų nustebinti mūsų šalies žmones. Esame praktiškai įsitikinę, kad daugeliui turinys turėtų būti paprasčiausiai aktualus, ar tai įdomus, suvokiant tai, kad technologiniai laimėjimai, nežvelgiant į tai, kiek įstabiai įvairiausiomis priemonėmis naudojamės, liečia ir mus – o kas liečia ir mus, tai akivaizdu, kad esą ir tinkama informacija, ar klystame?

Skaityti straipsnį “Baterijų pakrovėjai – spartesni, mobilesni bei galintys suteikti didesnę naudą!” »

Antakalnio kapinėse – įžymybių paminklai

Kokioje vietoje Lietuvoje susitinka patys įžymiausi paminklai? Praeityje tokią vietą buvo galima aptikti Druskininkų Grūto parke, tačiau jaunoji karta kuo toliau, tuo mažiau žino, kas tokie tie „balvonai“. Taigi, tai kaip nuskendęs laivas, niekam nebeįdomus. O štai tikrųjų lietuvių įžymybių paminklai, panašu, kad susitinka Antakalnio kapinėse.

Rašytojai

Įžymybės Antakalnio kapinėsePirmiausiai galbūt išgirsite apie Antakalnio kapines, kai numirus kokiam nors rašytojui ar artistui bus viešai skelbiama apie jo laidotuves. Yra tarsi savotiška garbė patekti į, pavyzdžiui, rašytojų kalnelį. Jeigu ten pasivaikščiotų dabartinis dvyliktokas, surastų nemažai autorių iš savo privalomos mokyklinės programos. Taip jau yra, kad aptikti ten galima tikrai daug įžymių vardų ir pavardžių, ir dėl to nereikėtų stebėtis. Aišku, tokių senų kaip Šatrijos Ragana, ten nerasite. Tačiau būtent čia bus Jurga Ivanauskaitė, Marcelijus Martinaitis ar Justinas Marcinkevičius. Rašytojams dažnai skiriami ir specialūs paminklai, užsakomi pagal individualų užsakymą. Tai gali būti kažkas, kas simbolizuoja būtent to rašytojo kūrybą. O gali būti ir kas nors, kas apskritai yra tarsi raktas, nuoroda į įvairius apskritai rašytojus, į tai, ką mes dažniausiai suvokiame kaip rašytojo profesiją ir amatą. Gal tai bus paminkle įamžinta plunksna su rašaline, o gal koks pergamentas – lapas. Yra visokių būdų, kuriais galima pavaizduoti tai, ką vadiname rašytojo pašaukimu ir po mirties ateina laikas tokius dalykus įamžinti.

Muzikantai

Skaityti straipsnį “Antakalnio kapinėse – įžymybių paminklai” »