Mėnesio archyvas: 2014 m. rugsėjo mėn.

Naujienos namų svetainėje

Svetainė

Korpusiniai baldai svetainei gana plati tema apimanti TV stalelius ir sekcijas, įvairiausios paskirties lentynas, stiklo vitrinas ir netgi valgomojo baldus. Kiekviena iš šių baldų grupių taip pat turi savo pogrupius, todėl tikrai yra iš ko rinktis.

Keičiantis madoms ir bėgant laikui (turime omenyje skirtingus dešimtmečius) kito svetainės, kaip kambario, o reiškias ir svetainės baldų paskirtis. Anksčiau svetainė tebūdavo atskiras kambarys, kuris neprivalėjo būti savo stiliumi susietas su virtuve, valgomuoju ar miegamo kambariu.

Šiuo metu namų kambarių išdėstymas gerokai niveliavosi, šiuolaikiniai namai kartais tiesiog beveik viena erdvė atskirta tik vos pastebimomis, matomomis linijomis. Pavyzdžiui galbūt tenka matyti kaip miegamasis tartum yra svetainėje ir yra atskirtas tik stumdoma stikline siena. O kartais toks charakteringas interjero sumanymas panaudojamas ir vonios zonai. Vonia tiesiog būna irgi atskirta tik stikline pertvara, kuria galima užtraukti ir roletais, bet ji atrodo kaip svetainės pratesimas. Moderni statyba reikaljauja ir taisykles laužančio požiūrio į baldų apstatymą.

Į tokius namų interjero dizaino reiškinius negalėjo nesureaguoti ir svetainės baldų kompanijos Europoje. Baldai pradėti pruojektuoti su mintimi, jog jie privalės sinchroniškai įeiti į bendrą supančią aplinką. Čia turima omenyje baldų formos ir spalvos.

Baldų komplektacijos pakito irgi atsižvelgus į beveik išnykusias ribas šiuolaikiškuose namuose. Lentynos dabar kuriamos ir kabinamos taip tartum pratestų svetainę į ilgį. Jų lakuotas paviršius tasi pakabintas didelis veidrodis atlieka svetainėje šviesos ir didesnio ploto kurimo užduotį.

Visi yra pripratę prie gana didelių knygų spintų ir vietų televizoriui, tačiau šiuo metu yra daug pilnai pakabinamų www.aildesign.lt/svetaines-baldai svetainės baldų, spintelų su durimis ar stalčiais, kurie nors ir talpina tokį patį kiekį knygų, drabužių ir daiktų, bet dėl savo montavimo neatrodo dideli ar stambūs. Yra ir praktinė tokių naujų baldų pusė ypatingai aktuali, patinkanti šeimininkėms moterims. Svetainėje daug lengviau palaikyti tvarką, o ir vaikai negali visko atsidaryti ir pasiekti.

O geresni baldai dabar daromi ir su patobulinta furnitūra. Baldų durelės ir stalčiai prilaikomi magnetiniais stabdžiais laikikliais. Tas padeda minkščiau atsidaryti užsidaryti baldams, taip jie ilgiau išlieka kokybiški, o ir vaikams taip mėgstantiems viską pamatyti sunkiau patekti ir išsitraukti norimą daiktą.