Mėnesio archyvas: 2014 m. liepos mėn.

Virtuvės baldai – ką reikia žinoti?

Kiekvienuose namuose virtuvės baldai užima svarbiausią vietą. Be jų, neįsivaizduojame savo gyvenimo. Virtuvėje gaminami gardžiausi patiekalai, kurie suartina visus šeimos narius. Tai vieta, kuri turi atrodyti gražiai ir tvarkingai bei tuo pačiu būti patogi.

virtuvės baldaiVisų pirma derėtų atskirti didelės erdvės virtuvę nuo mažos. Taip pat svarbu ar tai atskira patalpa, ar uždara. Kuo didesnė virtuvės zona, tuo daugiau galime sau leisti išbandyti įvairius interjero sprendimus. Juoda, tamsiai ruda, raudona ar oranžinė spalvos tiks didelėje virtuvėje. Spintelės pačių įvairiausių dydžių. Net jei tai yra virtuvė sujungta su svetaine ar valgomuoju, tai galima neriboti fantazijos.

Kitaip yra su maža virtuve. Ypatingai atidžiai reikia rinktis baldus kuomet svetainė yra sujungta su virtuve. Pastarasis variantas reikalauja kruopštumo renkantis ne tik spalvas, bet ir spintelių dydį. Mažoje erdvėje puikiai tiks viršutinės spintelės iki pat lubų. Spalvos šviesios: geltona, balta, kreminė, smėlinė ir pan. Čia netiks juodi virtuvės baldai. Dažnai dizaineriai siūlo spinteles daryti be matomų rankenėlių jas įfrezuojant arba naudojant paspaudimo mechanizmus. Tai puikus būdas praplėsti erdvę.

Patogumas virtuvėje turi būti svarbiausias. Pagalvokite ką norėtumėte pakeisti senojoje virtuvėje, o kas jums buvo labai patogu? Galbūt jums patinka apatinėje virtuvės baldų dalyje turėti kuo daugiau stalčių? Būtinai apie tai pasakykite virtuvės baldų projektuotojui. Reikia atsižvelgti ne tik į turimą erdvę, bet ir į pomėgius gaminti bei šeimos narių skaičių. Jei esate vienišas žmogus, tai tikriausiai nereikia virtuvės baldų, kurie siekia 7 tiesinius metrus, tačiau jei esate keturių ar daugiau asmenų šeimą, tai su mažesne virtuve vargu ar bus patogu gaminti.

Svarbu atminti, kad ne tik gaminti maistą turi būti patogu, bet ir susidėti įvairius daiktus, maisto produktus bei prietaisus. Pagalvokite apie dažnai naudojamus prietaisus: mikrobangų krosnelė, virtuvinis kombainas, mikseris, trintuvas ir kt. Priklausomai nuo to, kiek turite ir naudojate šių prietaisų, reikia numatyti jiems vietą. Atminkite, kad dažnai naudojami turėtų būti pastatyti patogioje vietoje, prie kurios nesudėtinga prieiti.

Planuojant virtuvės baldus ne mažiau svarbu ir išsirinkti patikimus projektuotojus bei gamintojus. Patyrę specialistai gali suteikti daug naudingų patarimų, kurie jums pravers. Nebūtina visko patikėti jiems, todėl svarbu kartu su jais tartis ir priimti geriausią sprendimą. Jų patarimai ir jūsų norai leis džiaugtis patogia, gražia ir jaukia virtuve.