Mėnesio archyvas: 2014 m. gegužės mėn.

Suknelės – moteriškumo išraiška

Kiekviena moteris trokšta atrodyti gražiai ir moteriškai. Kas geriau, nei suknelė gali tai suteikti? Jų yra įvairiausių spalvų, modelių, raštų ir ilgių. Jos skirstomos pagal progas, kuriomis jas reikia vilkėti. Siūlomos suknelės vakarui, vestuvėms, vakarėliams, kasdienai, laisvalaikiui.

suknelės vakaruiMoterims visuomet sunku išsirinkti ką apsivilkti. Juk reikia derinti suknelę, batelius, rankinę. Taip pat nepamiršti šukuosenos, manikiūro ir makiažo. O kaipgi aksesuarai ir papuošalai? Be jų, negalima išeiti iš namų į svarbų renginį ar pokylį. Populiarūs ne tik auksiniai, bet ir sidabriniai papuošalai prie suknelės. Kartais tinkama ir bižuterija. Kai tiek visko reikia, visai nenuostabu, kad pasiruošti reikia labai daug laiko.

Sakoma, kad einant su ta pačia suknele į pokylį antrą kartą daroma etiketo klaida. Taip pat suklysite, jei nepaisysite aprangos kodo, kuris nurodytas kvietime. Kuomet jis yra, tai nekyla klausimų kuo gi rengtis, tačiau kartais nurodoma vakarėlio tema, o apie aprangą nutylima. Nemanykite, kad džinsai ir marškinėliai tinkami visiems gyvenimo atvejams. Kai nežinoma kuo pasipuošti, reikia kuo daugiau sužinoti apie numatomą renginį. Iškilmingesniems renginiams dažniausiai tinka suknelės vakarui. Jos skirstomos pagal ilgius. Geriausia, kai ilgis pasirenkamas pagal moters figūrą. Pavyzdžiui, jei kojos lieknos, tai tiks ir trumpa suknelė, tačiau, jei jos stambios, verčiau vengti trumpų suknelių oficialiuose renginiuose. Spalva nebūtinai turi būti juoda, nebent taip nurodyta kvietime. Puikiai atrodo raudonos, mėlynos ar raštuotos suknelės. Labai svarbu priderinti batelius ir rankinę prie batelių. Mums įprasta rinktis juos vienodų spalvų, tačiau dabar vis dažniau galima pamatyti itin gražių derinių, kuomet bateliai vienos spalvos, suknelė kitos, o rankinė marga ar blizgi.

Renkantis papuošalus verta atkreipti dėmesį į tai, kad nebūtų jų per daug. Jei aprangoje labai daug ryškių ar blizgių detalių, tai papuošalai turi būti kuklūs. Priešingai yra, jei apsivelkama, pavyzdžiui, juoda suknelė. Tuomet galima rintis ne tik klasika tapusius perlus, bet ir ryškesnius, ir didesnius papuošalus. Puikiai atrodo sidabriniai papuošalai prie suknelės. Taip pat nebūtina puoštis itin gausiai. Kartais pakanka auskarų ir apyrankės ar auskarų ir vėrinio.

Suknelių moterims niekuomet nebus per daug. Reikia turėti bent kelias įvairioms progoms. Rinkitės skirtingų modelių ir spalvų. Išsirinkus tinkamą galima pamiršti apie viską ir stebinti aplinkinius savo moterišku žavesiu, juk kas geriau, nei graži suknelė, gali papuošti Jus.

Masažas grožiui ir sveikatai

Kasmet vis daugiau žmonių skundžiasi galvos, nugaros ar kaklo skausmais, nuovargiu ir stresu. Savo sveikata turime rūpintis nuolat. Nuo seniausių laikų žinomos masažo gydomosios savybės. Kartais nuėjus į vieną seansą vėliau tiesiog nerandama laiko. Tuomet geriausia išeitis – masažo abonimentas. Turint jį nekils minčių apie simuliavimą.

masažo abonimentasLabai dažnai grožio ir sveikatos parodose ar grožio salonuose ant stalų gulinčios vizitinės masažui tampa atsakymu į klausimą ką gi daryti, kad jaustis gerai bei pamiršti nuovargį ar įvairių kūno vietų skausmus. Gydomuoju masažu nedera mėgautis labai dažnai. Šiomis paslaugomis reikia naudotis tik turint tam tikrų sveikatos sutrikimų, pavyzdžiui, stuburo išvaržos skausmai, pečių įtampa ar galvos skausmai. Taip pat verta atkreipti dėmesį į specialisto kvalifikaciją. Tai negali būti bet kas, kas tik nusprendė, kad galima gydyti. Reikia baigti specialius mokymus bei atlikti praktinius masažus, tik tuomet galima pradėti gydyti žmones.

Neturintys sveikatos sutrikimų gali mėgautis atpalaiduojančiais masažais. Dažnai pasirenkamas klasikinis nugaros ar viso kūno masažas. Labai dažnai moterys, norėdamos būti gražios, lankosi grožio salonuose. Čia jos mielai pasirenka grožio puoselėjimui skirtus masažus. Vienas iš populiariausių – anticeliulitinis. Jis gali būti atliekamas tiek rankomis, tiek ir specialiais prietaisais. Masažas atliekamas ne tik kojoms ar nugarai, bet ir pėdoms, veidui, galvai, rankoms. Net ir sunkiems ligoniams jis labai svarbus, nes gali padėti greičiau atsigauti po sunkių ligų ar traumų. Amžius taip pat ne riba. Net ir kūdikiams atliekamas masažas turi didelės naudos augančiam organizmui. Jaunimas ar vyresnio amžiaus žmonės taip pat gali pasirinkti tinkamą procedūrą ir jos intensyvumą. Po masažo juntamas įtampos sumažėjimas, pagerėjusi kraujotaka ir nuotaika. Gerai savijautai reikia tiek nedaug.

Ar žinote, kad masažo abonimentas ne tik puikus būdas patiems pasilepinti, bet ir nudžiuginti artimą žmogų? Padovanokite ir nustebsite, kaip bus džiaugiamasi tokia staigmena. Jei nežinote, ar patiktų tokia dovana, tai galite patys paklausti. Vizitinės masažui – dar vienas būdas, kaip sužinoti ar tokia dovana patiktų. Palikite ją ant stalo ir, kai ją paims paskaityti, tai trumpai užklauskite ar patinka masažas.

Sveikata ir grožis labai svarbūs mūsų gyvenime. Net, jei ir neturime tam laiko, tai nors kartais galima pasilepinti ir nueiti į profesionalų masažuotojų kabinetą, kad atliktų vienokį ar kitokį masažą. Nustebsime, kaip galėjome gyventi be jo.

Kokį kavos aparatą pirkti?

Kavos aparatas šiais laikais vienas iš buitinių prietaisų, kurį galima pamatyti ir namuose, ir biuruose, ir įvairiose įstaigose, viešbučiuose ir pan. Kavos aparatas ženkliai palengvina ir pagreitina kavos gaminimo procesą.

kavos aparatasKokį kavos aparatą pirkti?

Planuojant kokį didesnį pirkinį, dažnai kyla tokių klausimų kaip: kokį pirkti? Kur pirkti? Kaip pasirinkti? Planuojant įsigyti kavos aparatą, taip pat kyla retorinis klausimas, kokį kavos aparatą pirkti? Pirmiausia, reikia pasirinkti gamintoją. Šiuo klausimu puikiai pasitarnaus interneto platybėse pateikiamos informacijos gausa: tiek oficiali gamintojų informacija, tiek ir jau naudojančiųjų gaminius atsiliepimai. Pasirinkus gamintoją, kurio kavos aparatas domina, tikslinga labai gerai išanalizuoti savo poreikius, pavyzdžiui: kokią sumą galite skirti kavos virimo įrenginiui; kiek kavos rūšių norite, kad jis pagamintų; kaip dažnai aparatas bus naudojamas; ar norite patogumo, t. y. kad aparatas pats automatiškai prasiplautų; ar yra galimybė pajungti aparatą prie vandentiekio ir kiti aspektai, kurie padės susiaurinti paieškos lauką. O tada, kai žinosite tiksliai, kokie kavos aparato parametrai bei funkcijos Jus domina, galėsite rinktis pagal finansines galimybes.

Taip pat yra dvi dabar populiariausios kavos aparatų kategorijos: monetiniai ir kapsuliniai. Monetinių kavos aparatų principas – pasirenkamas norimas gėrimas, sumetamos monetos (kai kurie kavos automatai duoda grąžą, tačiau ne visi, tad prieš metant monetas tikslinga paskaityti pateiktą informaciją) ir aparatas pagamina Jūsų pasirinktą kvapnią, gardžią kavą. Kapsulinio aparato veikimo principas grįstas kapsulėmis, t. y. į aparatą reikia įdėti pasirinkto kavos gėrimo kapsulę ir paspausti mygtuką, o toliau viską atlieka aparatas, tuo tarpu Jūs jau po akimirkos galite mėgautis gėrimu.

Jei aparatas Jums reikalingas namuose, tuomet vienareikšmiškai rinkitės kapsulinį. Tačiau jei reikalingas kavos aparatas viešbučiui, kavos aparatas biurams, kavos aparatas įmonei, tuomet pasirinkimai du: monetinis arba kapsulinis.

Kiek kainuoja kavos aparatas?

Vienas iš svarbesnių kriterijų, į kurį atsižvelgiama, kuomet renkamas kavos aparatas, – kaina. Kavos aparatų kaina yra labai reliatyvi, kadangi priklauso nuo daugelio aparato funkcijų ir galimybių. Todėl kainos svyruoja nuo kelių dešimčių (patys paprasčiausi, vienu metu tik vieną kavos puodelį gaminantys aparatai ir pan.) iki kelių tūkstančių litų. Pastarieji kavos aparatai turi daug galimybių, yra galingi ir gali pagaminti kelių rūšių gėrimus.

Kavos aparatų nuoma

Jei kavos virimo aparatas Jums reikalingas trumpam, pavyzdžiui, verslo susitikimui, šventei, konferencijai ir pan., tuomet nėra tikslinga pirkti daug kainuojantį aparatą, daug patogiau pasinaudoti kavos aparato nuomos galimybe. Paieškos sistemos laukelyje suvedę frazę ,,kavos aparatas nuoma“, rasite ilgą sąrašą įmonių, teikiančių šią paslaugą gana priimtinomis kainomis.

Masažo įrangos – ne tik puikiai savijautai

Masažo įrangos šiandien tikrai stulbina pasirinkimo galimybėmis. Masažas gali būti tikrai labai įvairus, taigi, kiekvienas gali pasirinkti sau tinkamiausią variantą. Taigi, kokie masažo tipai šiandien pasirenkami dažniausiai?

masažo įrangosDaugumai mūsų masažas kelia asociacijas su atsipalaidavimu ir ramybe, tačiau nedaugelis susimąsto ir apie masažo teikiamą naudą, kuri gali būti tikrai stulbinanti. Visų pirma, masažas gerina kraujotaką, ir tai tikrai teigiamai atsiliepia bendrai savijautai. Deja, ne kiekvienas leidžia sau pasimėgauti masažu, ir pasiteisinimai gali būti labai įvairūs, kurių dažniausi yra tai, jog teigiama, kad nėra laiko, ar kad ,masažas yra pernelyg brangus. Nei vienas, nei kitas pasiteisinimas tikrai nėra svarus argumentas, ir mėgautis masažu tikrai gali sau leisti kiekvienas.

Skaityti straipsnį “Masažo įrangos – ne tik puikiai savijautai” »

Automobilio draudimas – kokį pasirinkti?

Vis daugiau Lietuvos kelyje atsiranda vairuotojų. Tvarkingos transporto priemonės ir Privalomasis transporto priemonių vairuotojų civilinės atsakomybės draudimas yra neatsiejama nuo atsakingo vairavimo. Ne išimtis ir Kasko draudimas, kuris itin mėgstamas brangių automobilių šeimininkų ir tų, kurie labai saugo savo transporto priemonę.

kasko draudimasNutikus nelaimei eismo įvykio metu reikalinga skubi pagalba kelyje. Jei tai nedrausta transporto priemonė, tai teks už viską mokėti Jums. Negana to, policijos pareigūnai Jums paskirs baudą. Kiek daug nemalonumų gali nutikti, jei neapdrausite automobilio. Juk paprastas draudimas nekainuoja daug, tad galime tuo pasirūpinti iš anksto, nes pasekmės gali būti skaudžios.

Kasko draudimas padengia nuostolius net ir tokiais atvejais, kai kaltininkas yra automobilio savininkas. O, kiek yra atvejų, kai įvykus eismo įvykiui, kaltininkas pasišalina iš vietos? Tikrai ne vienas ir ne du, todėl nutikus nelaimei toks draudimas iškart atsiperka. Pavyzdžiui, atvykote į svečius ir pasistatote automobilį daugiabučio namo kieme. Išėję pastebite, kad sugadintas veidrodėlis ir subraižytos durelės. Privalomasis transporto priemonių vairuotojų civilinės atsakomybės draudimas neapmokės šių nuostolių, o Kasko – apmokės.

Daugelis žavisi populiariais automobilių modeliais. Jie gražūs ir madingi, tačiau jie populiarūs ne tik tarp pirkėjų, bet ir tarp vagių. Jei ne pirmą rytą prabudę pamatote, kad pavogtas brangus veidrodėlis ar išplėštos lempos, tai metas pagalvoti, apie draudimo rūšis. Juk populiarių automobilių detalės labai paklausios ir brangios, tad ir domina ne tik pirkėjus ar pardavėjus.

Ne tik Jūs ar kitas vairuotojas gali padaryti mažų, ar didelių nuostolių. Nemalonumų gali sukelti ir gamta. Lietuvoje dažnai siaučia stiprūs vėjai, tačiau kartais jie gali pridaryti nuostolių. Pavyzdžiui, nuvirsti medis tiesiai ant automobilio. Žiemą itin atsargiai elkitės, kai reikia pasistatyti automobilį po namo stogais, nes sniego nuošliaužos gali jį apgadinti. Atšilus klimatui nutinka ir kitų netikėtumų kaip, pavyzdžiui, kruša. Ledukai gali sugadinti automobilio stogą ir stiklus. Remontas kainuoja tikrai ne pigiai, nebent patys dirbate autoservise ir Jums tai nieko nekainuoja. Rinkitės draudimo rūšį ne tik pagal kainą, bet ir pagal numanomą riziką. Jei transporto priemonė labai brangi, tai neverta taupyti.

Nutikus eismo įvykiui reikalinga ne tik pagalba kelyje, bet ir išmoka, kuri padės nepatirti didžiulių finansinių nuostolių. Tai saugi investicija ateičiai, juk nė vienas negalime žinoti, kas nutiks rytoj kelyje. Išsirinkite tinkamą draudimo rūšį ir saugiai vairuokite.