Mėnesio archyvas: 2013 m. lapkričio mėn.

Darbo kalendorius – geriausia kalėdinė dovana

Šiandien būtų gana sudėtinga rasti žmogų, kuris niekur neskubėtų ir spėtų visus darbus pabaigti laiku. Realybė yra tokia: visur skubame, dažnai nespėjame net ir svarbiausių darbų, o kartais ką nors tiesiog pamirštame… Kad tai nenutiktų, patartina visus savo darbus planuoti ir juos užsirašyti, o tam geriausiai tinka darbo kalendorius, kuriame galite susižymėti svarbiausius darbus, susitikimus ir t.t. kiekvienai dienai.

darbo kalendoriusKadangi vis labiau artėja svarbiausios žiemos šventės, kai kurie žmonės jau pradėjo ieškotis kalėdinių dovanų, kuriomis galėtų nudžiuginti savo artimuosius. Nors dar liko šiek tiek laiko, tačiau retas kuris mėgsta pirkti dovanas paskutinėmis dienomis, kuomet prekybos centruose knibždėte knibžda lankytojų. Tai tikrai sukelia daug nepatogumų ir užtrunka nemažai laiko, taigi, jau dabar galima pradėti žvalgytis kalėdinių dovanų. Šiandien dovanas galime pirkti net neišeidami iš namų – ir čia mums gali padėti internetas, be kurio šiandien vargiai išsiverstume. Kai kurie žmonės dovanas perka internetu likus dar porai mėnesių iki Kalėdų, ir taip išvengia skubėjimo bei streso. Kiekvieną dieną galime rasti vis naujų pasiūlymų ir dovanas pirkti po truputį, per daug dėl to nesukant galvos.

Skaityti straipsnį “Darbo kalendorius – geriausia kalėdinė dovana” »

Dantų plombavimas: ar tikrai tai taip baisu?

Sunku būtų rasti žmogų, kuris per savo gyvenimą nė karto nebūtų lankęsis pas odontologą. Kartais pas jį lankomės dėl rimtų priežasčių, kartais tiesiog norime profilaktiškai pasitikrinti dantis. Reikia sutikti, kad šis vizitas neretai kelią įtampą, ypatingai tuo atveju, jei tenka sėdėti laukiamajame ir girdėti dantų gręžimo garsą. Žinoma, tai tikrai nėra labai malonu, tačiau ko mes bijome? Dažnai ieškodami tam tikrų specialistų pagalbos, pasitelkiame interneto galimybes ir randame tai, ko mums reikia. Pavyzdžiui, jei gyvenate uostamiestyje, tiesiog įvedate raktažodį odontologas Klaipėda, ir randate visus šią užklausą atitinkančius duomenis. Taigi, tai visai paprasta. Tačiau kaip nugalėti baimę, einant pas odontologą?

odontologas KlaipėdaPirmiausia įvertinkite, ko bijote. Dažniausiai baiminamės to, ko tiesiog nežinome – kai nesame tikri, kokios procedūros bus atliekamos, tai neišvengiamai kelia baimę. Kad netektų bijoti, patartina pas odontologą apsilankyti kuo dažniau. Jei lankytumėmės pas odontologą bent du kartus į metus, ikrai išvengtumėm tam tikrų skausmingų procedūrų. Šiandien medicinos įranga yra pakankamai moderni, taigi, baimintis praktiškai nėra ko. Be to, išėjus iš odontologo kabineto paprastai jaučiamas palengvėjimas, ir šis jausmas atperka bet kokį kabinete patiriamą skausmą. Vis dėlto, ir skausmo šiandien ten sukeliama minimaliai – jei gręžiamas gyvas dantis, visada siūloma nuskausminančių vaistų, ir atsiklausiama, ar jaučiamas skausmas. Taigi, baimintis kaip ir nėra ko, tačiau kodėl šios baimės nepavyksta atsikratyti?

Skaityti straipsnį “Dantų plombavimas: ar tikrai tai taip baisu?” »