Mėnesio archyvas: 2013 m. spalio mėn.

Vilnius – Sankt Peterburgas

Ne vienas keliautojas į savo kelionių maršrutą įtraukia ir Vilnius Sankt Peterburgas. ir visai ne be reikalo: tai – ketvirtasis pagal dydį  miestas visoje Europoje, ir čia tikrai yra ką pamatyti. Dažniausiai keliautojai čia patraukia dėl baltųjų naktų, kurios, reikia pripažinti, tikrai įspūdingos. Šiandien čia galima nuvykti ir autobusų už tikrai patrauklią kainą.

Kodėl verta nuvykti į Sankt Peterberburgą?

Kelionės autobusu į Sankt PeterburgąRusų muziejų turėtų aplankyti ne tik tie, kurie itin mėgsta lankytis tokiose vietose. Čia tikrai yra, ką pamatyti. rusai šiuo muziejumi itin didžiuojasi, o kodėl gi ne, juk tai – vienas didžiausių muziejų visame pasaulyje!

Jei jau lankysitės Sankt Peterburge, užsukite ir į Ermitažo muziejų. Jį tikrai verta aplankyti jau vien dėl to, kad jame išvysite begalę eksponatų, pasižiūrėti tikrai bus į ką, ir, gali būti, kad šiame muziejuje nepastebimai pralėks visa diena…

Taip pat aplankykite Kraujo gelbėtojo šventyklą. šioje vietoje buvo nužudytas caras Aleksandras II.

Jei keliausite su vaikais, užsukite į Vaikų muzikinį teatrą. Nesirūpinkite, jei vaikai nelabai moka rusų kalbą – vaizdas ir garsas tikrai duos dvasiai peno.

Skaityti straipsnį “Vilnius – Sankt Peterburgas” »

Automobiliu nuoma Vilniuje

Laikinas transportas visiems atvejams

Automobiliu nuoma VilniujeTiek turistams ir kitiems miesto svečiams, tiek vietiniams sostinės gyventojams, norintiems laikinai pasinaudoti patogiu transportu, aktualu automobiliu nuoma vilniuje. Ši paslauga leidžia pailsėti nuo viešojo transporto ar keliavimo pėsčiomis, dviračiu. Keturračių transporto priemonių nuoma gali praversti daugeliu atveju. Dėl šios priežasties vilniuje veikia ne viena automobiliu nuomos vieta. 

Kada tai praverčia?

Galimybė išsinuomoti automobilį gali būti labai naudinga. Automobiliu nuoma vilniuje praverčia ne tik miesto svečiams. Žinoma, turistams, norintiems savarankiškai apžiūrėti miestą, tai vienas patogiausių būdų keliauti. Su nuomotu automobiliu galima greitai aplankyti daugybę skirtingų vietų. Pakanka žinoti tikslius adresus ir pasinaudoti automobiliuose sumontuotos navigacijos privalumais. Vis dėlto transporto nuoma gali praversti ir vietiniams vilniečiams, neturintiems nuosavo automobilio. Idėja reikalui esant pasiskolinti automobilį ypatingai populiarėja tarp ekologijos šalininkų. Vilniuje gyvenantys ir vartotojišką kultūrą neigiantys žmonės gali kasdien važinėtis dviračiu arba viešuoju transportu, o susiklosčius specifinei situacijai – išsinuomoti automobilį. Kartais aplinkybės reikalauja greitai pasiekti vieną ar kitą tašką, nuvažiuoti ilgesnį atstumą per trumpesnį laiką. Kai viso to neįmanoma padaryti vien riedant dviračiu ar keliaujant pėsčiomis, automobiliu nuoma vilniuje padės susidoroti su nekasdienėmis užduotimis ir sutaupyti daug laiko bei energijos. Automobiliu nuoma vilniuje kaina tikrai nelenks taksi paslaugų, kuriomis galėtų tekti pasinaudoti, kainos, kai judėjimui mieste reikalingas būtent automobilis.

Ypatingiems svečiams

Kartais didesnės įmonės, laukdamos ypatingų svečių, nusprendžia išnuomoti automobilį, kuriuo garbingas klientas gali būti nuvežtas į oro uostą ar iš jo, pavežiotas po lankytinas sostinės vietas. Prabangių automobiliu nuoma vilniuje pigiai neatsieis – įmonės moka ne tik už patogią svečio kelionę, bet dažnai ir už asmeninį vairuotoją, kokybišką automobilio markę, įvaizdį. Automobiliu nuoma vilniuje bmw, Mercedes, Ford ar Audi markės – galima ir be asmeninio vairuotojo. Tačiau reikėtų žinoti, kad automobilius nuomojančius bendrovės siūlo profesionalių vairuotojų, kurie puikiai išmano savo darbą, paslaugas. Jie užtikrins saugią ir patogią kelionę, neklaidžios sostinės gatvėmis ir svečią laiku nuveš į sutartą vietą. Automobiliu nuoma vilniuje kainos požiūriu, kai kartu samdomas ir vairuotojas, dažnai nebūna konkrečiai apibrėžta, o mokestis įvardijamas kaip „sutartinis“. Tai reiškia, kad, jeigu įmonė yra nuolatinė nuomotojo klientė, galimos nuolaidos. Be to kaina priklauso nuo daugelio veiksnių, pavyzdžiui, kuriam laikui ir kokios markės automobilis reikalingas.

Įvairovė ir privalumai

Sostinės nuomotojai siūlo keletą skirtingų transporto klasių – galite išsinuomoti ekonominės, kompaktinės, vidutinės ar standartinės klasės automobilį. Įvairovė patenkins net išrankiausius. Automobiliu nuoma vilniuje automatine pavaru deze ar mechanine – viskas yra prieinama, priklausomai nuo kliento poreikių. Nuomos bendrovės siūlo skirtingų – amerikietiškų, europietiškų ar japoniškų – markių automobilius, kurie yra apdrausti ir techniškai tvarkingi. Automobiliu nuoma vilniuje pigiausia tada, kai jūsų poreikius gali patenkinti kuklesnio modelio automobilis su mažesnio tūrio varikliu. Jeigu jums ar jūsų šeimai pakanka nedidelės transporto priemonės, verta pasidairyti į Fiat, Volkswagen ar Opel automobilius. Jeigu pageidaujate erdvės, nuomos punktuose rasite ir didesnių Nissan ar Subaru visureigių. Bet kuriuo atveju nuomotis verta. Tai galimybė gauti modernią transporto priemonę, kuri užtikrins patogią ir saugią kelionę. Nuomos bendrovės siūlo galimybę automobilį rezervuoti iš anksto, gauti nemokamą techninę pagalbą nutikus nelaimei kelyje, išsinuomojus važiuoti neribotą atstumą. Visi šie privalumai automobiliu nuoma vilniuje paverčia dėmesio verta paslauga, kuria gali pasinaudoti ne tik turistai, bet vietiniai vilniečiai ar įmonės, norinčios parodyti tinkamą dėmesį savo verslo klientams. 

Vasarnamiai

Vasarnamiai daugumai mūsų asocijuojasi su poilsiu gamtoje vasarą, tačiau vis dažniau vasarnamiai įrengiami ne tik šiltajam metų laikui, bet ir šaltajam laikotarpiui, taigi, tenka pagalvoti ir apie šildymo sistemą. Dažnas kuris vasarnamio sklype  įsirengia šiltnamį, daržą ir sodą, taigi, čia tenka apsilankyti ne tik vasarą, bet ir pavasarį bei rudenį. Kai sodinamos daržovės ar kai nuimamas derlius, paprastai būna nelabai šilta, taigi, vasarnamyje tenka įsirengti ir šildymo sistemą, nes namelyje tenka kartais ir pernakvoti. Taigi, jei norite, kad būtų šilta ir jauku, reikia apmąstyti, kokią šildymo sistemą pasirinkti. Rinktis tikrai yra iš ko: galima pasirinkti židinį, krosnelę arba katilą.

Skaityti straipsnį “Vasarnamiai” »

Skystų tapetų privalumai

Kiekvienas pradėjęs remonto darbus nori, kad jie kuo greičiau būtų atlikti. Taip pat svarbu ir estetinis vaizdas. Sėkmingai sukurtas interjeras nesibaigia ties teisingai parinkta spalva sienoms, luboms ir grindims. Būtina atsižvelgti ir į raštus, medžiagas, jų suderinamumą. Dažai, skysti tapetai, įprasti tapetai ar kamštinė medžiaga renkamasi ne tik pagal kainą, bet ir pagal praktiškumą bei grožį.

skysti tapetaiLubų ir sienų dažai suteiks spalvą, o štai kamštinė sienų danga ar skysti tapetai gali suteikti ne tik tai. Jeigu dar neteko liesti kamštinės dangos ar skystų tapetų paviršiaus, tai dabar tam tinkamas metas. Prieš apsispręsdami ar dažyti, ar kitu būdų padengti sienas, turite sužinoti apie įvairias galimybes. Skysti sienų tapetai kaip ir kamštinė sienų danga yra gera šilumos izoliacija. Tokius paviršius liečiant jaučiama šiluma ir skirtumas, kuomet prisiliečiame prie dažais padengtos sienos. Kamštinė sienų danga pakankamai brangi, todėl norint kitokio sprendimo galima rinktis skystus tapetus, kurie dar vadinami dekoratyvine šilkine danga.

Skaityti straipsnį “Skystų tapetų privalumai” »

Įmonės juridinis registracijos adresas

Kas yra įmonės juridinis registracijos adresas ir kam jis reikalingas? Šis adresas reikalingas steigiant įmonę, ją perduodant, parduodant ar perkant. Tai privaloma visoms įmonėms, taip pat ir toms, kurios nusprendžia pakeisti įmonės registracijos adresą. Jis nurodo, kokioje vietoje bus vykdoma įmonės veikla. Šis adresas reikalingas bet kokiu atveju – ar jūs steigiate įmonę, ar ją parduodat, ar perkant. Labai dažnai nutinka ir taip, kad steigiantys įmonę nusprendžia įsigyti įmonės juridinį registracijos adresą. Kam tai daryti palanku? Tiems, kurie neturi nuosavos būstinės, kurioje galėtų įregistruoti savo veiklą. Taip pat tai daroma ir tokiais atvejais, kai nuosavas nekilnojamasis turtas yra įkeistas bankui, o šis neišduoda sutikimo (raštu), kad toje vietoje gali būti steigiama įmonę. Ir vienu, ir kitu atveju išeitis yra – galima rasti ne vieną įmonę, kuri siūlo įsigyti įmonės registracijos adresą, ir tai – puiki išeitis tiems, kurie neturi nuosavo nekilnojamo turto arba tiems, kurių nekilnojamas turtas yra įkeistas bankui.

Įmonės juridinis registracijos adresasJei ir turite nekilnojamo turto, kuriame galite vykdyti savo veiklą, registracijos adresas nebus gaunamas taip greitai, nes reikės atlikti keletą formalių veiksmų. Pavyzdžiui, jei jūs norite įregistruoti savo įmonės veiklą tam tikru adresu, jums prireiks apsišarvuoti kantrybe: prireiks gauti visų to adreso patalpų savininkų raštiško sutikimo tuo adresu steigti įmonę, taigi, tai gali užtrukti tikrai ilgai. Dėl šios priežasties vis dažniau norima pagreitinti procesą, todėl įmonės juridinis registracijos adresas tiesiog nuperkamas iš tokias paslaugas teikiančių įmonių. Taip daug greičiau ir paprasčiau, nors ir kainuoja papildomai. Paprastai steigiant ar perkant įmonę, dažniausiai norima viską atlikti kuo greičiau, kad galima būtų iš karto pradėti vykdyti veiklą. Taigi, kad ir tai kainuos papildomai, paprastai tai rūpi mažiausiai. Ne visada paprasčiausiai pavyksta gauti visų patalpų savininkų raštišką sutikimą – kai kurie jų gali būti išvykę ar tiesiog gali būti keblumų su jais susisiekti. Taigi, per vieną dieną to padaryti tikriausiai nepavyks.

Skaityti straipsnį “Įmonės juridinis registracijos adresas” »

Švaros palaikymas namuose: plautuvės ir indaplovės

Yra įsitvirtinusi nuomonė, jog visi darbai, kurie yra atliekami rankomis – kur kas kokybiškesni, juos atliekant įdedama daugiau nuoširdumo. Tačiau apie kokį nuoširdumą galima kalbėti, kuomet žmonių darbo krūviai didėja. Taip pat didėja atstumai nuo vienų iki kitų objektų, miestai plečiasi ir daugiausiai laiko yra praleidžiama kamščiuose ir darbuose. Taigi, žmonėms nebelieka laiko viską atlikti savo rankų pagalba. Todėl vis dažniau pasirenkama patogi namų technika, tokia kaip indaplovės, skalbimo mašinos, mikrobangų krosnelės ir kt.

plautuvesŽinoma, kalbant apie maisto gamybą, galima susidurti su sveikatos puoselėjimo klausimu, tačiau jei kalbėti apie švaros palaikymą namuose, kodėl gi nepasirinkus indaplovės vietoje plautuvės? Sklando mitai, kad plaunant indus indaplove ant indų pasilieka ploviklių nuosėdos. Tačiau tai anaiptol nėra tiesa. Vien tik sprendžiant iš to, jog indai yra kelis kartus praskalaujami. O kiek kartų jūs skalaujate savo rankomis išplautus indus? – Atsakymas, ko gero, būtų vienareikšmiškas. Taigi, indaplovėje indai išskalaujami geriau, nei jūs tai padarytumėte rankomis. Be to, šiame prietaise vandens srovė optimaliai paskirstyta, todėl tas pats kiekis vandens, panaudotas plaunant indus indaplove ir rankomis, gali būti panaudotas skirtingam kiekiui indų suplauti. Tad šalia to, indaplovę įsigyti naudinga dar ir taupumo sumetimais.

Skaityti straipsnį “Švaros palaikymas namuose: plautuvės ir indaplovės” »