Mėnesio archyvas: 2013 m. gegužės mėn.

Krovininių mikroautobusų nuoma

Šiuolaikiniams žmonėms dažnai prireikia transporto paslaugų. Žinoma, lengvąjį automobilį galima pasiskolinti iš bet ko, tačiau kai pririekia gabenti krovinius, susiduriame su nemažai problemų. Pirma, kaip sutalpinti krovinį, kaip jį saugiai pergabenti ir pan. Jei iš pažįstamų ar artimųjų krovininio automobilio pasiskolinti nėra galimybių, bene vienintelė išeitis – tai krovininių mikroautobusų nuoma. Jos privalumai yra akivaizdūs: automobilį galima išsinuomoti tiek vienai parai, tiek ir mėnesiui ar net ilgiau. Kuo ilgesniam laikui mikroautobusas nuomojamas, tuo pigesnė paslauga tampa. Nuomojantis mikroautobusą ilgesniam kaip 15 dienų laikotarpiui, jo kaina gali būti vos nuo 110 litų. Renkantis ilgalaikę mikroautobusų nuomą, galima ir dar daugiau sutaupyti.

auto-nuomaKrovininių mikroautobusų nuoma labai gelbsti kraustantis. Pavyzdžiui, kai kurių baldų, buities prietaisų su paprasta mašina iš vienos vietos į kitą persivežti praktiškai neįmanoma. Gerai, jeigu žmogus turi universalią, talpią mašiną, tačiau jei automobilis – kompaktinės klasės, jame telpa nedaug daiktų. Išsinuomojus mikroautobusą, visus daiktus pervežti galima vos per 1 kartą, ypač jei esate jaunas žmogus ir turite nedaug daiktų ir baldų. Kai kurios Lietuvoje įsikūrusios įmonės siūlo ir profesionalių kraustytojų komandą, padėsiančią išvengti kraustymosi darbų. Jie ne tik padeda saugiai perkraustyti daiktus, bet ir pasirūpina dėžėmis, kitais kraustymuisi būtinais „atributais“.

Skaityti straipsnį “Krovininių mikroautobusų nuoma” »

Automobilių nuoma ir mikroautobusų nuoma

Jei anksčiau kas  nors būtų pasakęs, kad kada nors bus galima išsinuomoti automobilį, tikriausiai būtų buvę sunku patikėti. Tačiau šiandien įmanoma viskas. Automobilių nuoma visame pasaulyje jau keliolika metų, kaip įgavusi pagreitį. Lietuvoje šis verslas sparčiai bunda ir jau skinasi sau kelią. Pradžioje buvo itin populiari ilgalaikė automobilių nuoma, o šiandien transportą nuomojasi jau ne tik juridiniai, bet ir fiziniai asmenys.

Kada nuomotis transportą?

automobilių-nuomaAutomobilius populiaru nuomotis per tokias šventes kaip vestuvės ar krikštynos. Pavyzdžiui, į mikroautobusą gali susėsti didžioji dalis vestuvinės svitos. Mažieji autobusiukai būna ne tik patogūs, bet ir gražūs: baltos, juodos ar sidabrinės spalvų, taigi rinktis tikrai yra iš ko. Taip pat automobilius patogu nuomotis, kai reikia pavežti iš užsienio atvykusias delegacijas. Tokiems svečiams tinka tiek automobilių, tiek ir mikroautobusų nuoma. Beje, daugelis nuomos agentūrų siūlo svečius paimti iš oro uostų ir nuvežti į bet kurią šalies vietą ar į netolimąjį užsienį – Baltijos valstybes, Rusiją, Lenkiją, Baltarusiją ir panašiai. Mikroautobusai puikiai tinka tiek ir vietos, tiek ir tolimesnėms kelionėms. Pavyzdžiui, jei sugalvojote keliauti su draugais, reikia transporto, kuriame tilptų dvi šeimos. Šiuo atveju automobilis netinka, arba teks vykti net dviem mašinomis – tai yra ganėtinai brangu ir neracionalu. Kur kas geriau tinka viena transporto priemonė. Beje, mikroautobusiukai paprastai yra su didžiulėmis bagažinėmis, tad jose paprastai telpa visas bagažas. O jei kartais netelpa – nuomos įmonės pasiūlys išsinuomoti ir specialias stogo bagažines arba net ir dviračių laikiklius.

Skaityti straipsnį “Automobilių nuoma ir mikroautobusų nuoma” »

Paskola verslui – ką būtina žinoti prieš skolinantis

Pasaulinei krizei pasitraukus į antrą planą, visa ekonomikos sistema po truputį atsigavo, o su ja – ir paskolų verslui bei privatiems asmenims sistema. Bankai linkę verslininkams sušvelninti skolinimosi sąlygas, patenkinti jų prašymus ir netgi sumažinti palūkanas. Pernai metų pabaigoje, nors pokyčiai dar nėra pribloškiamai dideli, išduotų paskolų skaičius tolygiai augo. Tam įtakos turėjo ir sumažėjusios palūkanos, kurių dydis pernai siekė apie 4 procentus. Tuo tarpu prasidedant krizei metinių palūkanų norma buvo apie 6 ir daugiau procentų. Prieš paimant paskolą, reikėtų įvertinti ir pasverti daugelį dalykų. Trumpai aptarsime, kaip elgtis, kad jums būtų suteikta paskola verslui.

Paskola versluiReikėtų įsiminti vieną esminį dalyką – bankas yra suinteresuoti suteikti jums paskolą, kadangi tokia jo misija. Taigi gėdintis ar nedrįsti prašyti paskolos būtų neprotinga, ypač jei numanote, kad panaudoti pinigai atneš dar didesnį pelną. Kiekvienas pradedantysis ar kiek pažengęs verslininkas skolinasi tol, kol jo verslas įsivažiuoja ir tampa išties sėkmingas. Taip pat reikėtų rasti banką, kuris paskolas teikia analogiškai kaip jūsų verslo rūšiai – taip tikimybė, kad paskola verslui bus suteikta, išauga. Einant į banką, reikia pasiruošti galimų klausimų, net ir ne visai patogių, atakoms. Žinokite, kokios sumos prašysite, per kiek laiko planuojate paskolą grąžinti, kam naudosite gautuosius pinigus ir taip toliau. Nesijauskite lyg prašantysis išmaldos – kas bebūtų, išlaikykite optimistinį požiūrį į susiklosčiusią situaciją, tvirtai ginkite savo nuomonę ir interesus. Pristatykite save kaip patikimą žmogų.

Skaityti straipsnį “Paskola verslui – ką būtina žinoti prieš skolinantis” »

Kelionės draudimas

XXI amžius – tai tikrų tikriausiais kelionių amžius, kai keliautojams ir kelionių maniakams gerąja prasme suteikiamos visos galimybės. Viskas, ko riekia – tai šiek tiek pinigų ir laiko. Visa kita kur kas paprasčiau, nes kelionės, kaip mano daugelis, nereikalauja storos piniginės. Tačiau kaip elgtis, kad kelionė neapkartintų gyvenimo ir netaptų tikru siaubu? Keliaujant savoje šalyje nieko baisaus nutikti neturėtų, tačiau vykstant toliau, pavyzdžiui, į tolimąsias Azijos, Afrikos šalis, reikėtų apsidrausti ne tik sveikatą, bet ir gyvybę. Kelionės draudimas padeda išvengti daugybės rūpesčių ir padeda be streso, kad nutiks kažkas blogo, mėgautis atostogomis ir išsvajotuoju poilsiu.

Draudimas susirgus

draudimas-kelionesNuvykus į užsienio valstybę ir ten susirgus, apsidraudus bus suteikta ne tik pirmoji būtinoji pagalba, bet ir kitos medicinos paslaugos. Susižeidus, bus pasirūpinama tvarsčiais, medikamentais. Dažnai vykstant į egzotiškas šalis apsinuodijama maistu. Nors dažnai kelionių lankstinukuose, žurnaluose įspėjama nepirkti maisto gatvėje, pakelėje pasitaikančiose užkandinėse, dažnai šių patarimų nepaklausoma, ir pasekmės dažnai būna skaudžios. Laiku negavus tinkamos pagalbos, galima visiškai susirgti ir sužaloti savo sveikatą. Neapsidraudus, gali laukti kelių tūkstančių išlaidos, tad apkars ne tik pati kelionė, bet ir gyvenimas sugrįžus namo. Taigi kelionės draudimas turi tapti ne galimybe, o būtinybe.

Skaityti straipsnį “Kelionės draudimas” »

Biuro baldai – kaip išsirinkti tinkamus?

Biuro baldai yra svarbus pirkinys kiekvienam verslininkui. Kadangi kiekvienam iš jų turėti gerai atrodantį biurą yra aktualu. Ne tik todėl, kad jis būtų patogus darbuotojams ir malonus akiai, tačiau ir tam, kad padarytų gerą įspūdį apie Jus klientams ir Jūsų verslo partneriams.

biuro-baldaiBiuro baldai yra nemaža investicija. Vis dėl to, neinvestuoti į aplinką, kurioje daugelis iš mūsų praleidžiame didesniąją dienos dalį, būtu neatsakingas lėšų taupymas savo bei įmonės personalo sveikatos sąskaita.

Taigi, keletas patarimų, kurie padės Jums išsirinkti tinkamiausius biuro baldus.

Įsitikinkite, kad biuro baldai, kuriuos ketinate pirkti, puikiai tiks ir tilps jūsų biuro apstatymui. Išmatuokite savo biurą, pasidarykite jo planą. Planui naudokite milimetrinį popierių, kad būtų konkrečiau ir lengviau įsivaizduoti matmenis. Apgalvokite biuro baldų išdėstymą, kad būtų ne tik gražu, bet ir patogu. Sustatykite savo biuro baldus taip, kad netrukdytų laisvai judėti erdvėje. Stenkitės pirkti tik tuos biuro baldus, kurie Jums yra iš ties reikalingi.

Skaityti straipsnį “Biuro baldai – kaip išsirinkti tinkamus?” »

Paskolos verslui

Žema palūkanų normos automobilio paskola gali padėti nustatyti gerą užmokesčio istoriją su maža gauta paskola. Net be kredito istorijos, jūs galite pamatyti tipus žemo kitų strategijų naudojimo. Jūsų kredito supratimas paskolos verslui apibūdina, net jei jūs nepanaudojote paskolos verslui kredito praeityje, vis dar turėkite kredito rezultatą. Žema palūkanų norma Laivo žurnalo Paskolose automobiliui gali padėti nustatyti gerą užmokesčio istoriją su maža gauta paskola. Net be istorijos, žr. skirtingus tipus naudojant kitas strategijas.

Paskolos versluiJūsų profilio supratimas

Net jei jūs nepanaudojote to praeityje, vis dar turi rezultatą. Su pakankamais ištekliais, galima, kad jūs turite gerą rezultatą ir vertinate "A" paskolos palūkanas.

Skaityti straipsnį “Paskolos verslui” »